Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Domácí chléb – recept

Čerstvý domácí chléb je ve vaší zemi také tradiční, ale nedávno jste se rozhodli hledat zdravou a chutnou verzi kvůli vaší váze?

Tradiční pečení chleba vždy obsahovalo pouze ty nejjednodušší ingredience: mouku, vodu, sůl a droždí. Teprve později se objevilo mnoho verzí, které obohatily chuť. Naše verze zdravého domácího chleba obsahuje prosnou mouku, mleté ​​ovesné vločky a mleté ​​lněné semínko místo hladké mouky, těsto obsahuje himálajskou sůl, agávový sirup nahradil cukr a do vody jsme přidali rýžový prášek.

 

Recept obsahuje pouze ty nejlepší ingredience pro přípravu zdravého domácího chleba. Je připraven ze super jednoduchých surovin a podrobných pokynů, které vám ukážou, jak připravit skvělý veganský chléb! Chléb, který upečete, se rychle připravuje a vydrží čerstvý několik dní. Jelikož je zdravý a výživný, budete jej moci jíst úplně bez výčitek svědomí.

 

Není nic lepšího než teplý plátek čerstvého chleba namazaný s arašídovým máslem a čerstvým ovocem nahoře. Mmmmm

Ingredience na domácí chléb:

 

Tip, jak usnadnit přípravu zdravého domácího chleba: prosný chléb lze připravit z prosné mouky mletím prosné kaše v mlýnku nebo mixéru na hladkou mouku. V případě že si přejete mít v chlebu zrna, část kaše nechejte bez pomletí.

Postup přípravy domácího chleba

  1. Ve velké míse smíchejte spolu teplou vodu, rýžový nápoj, droždí a agávový sirup. Zakryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 20 minut stát. Přidejte do fermentovaných kvasnic sůl, mletá lněná semínka a olej. Vše dobře promíchejte a počkejte 3-4 minuty.
  2. V jiné míse mezitím smíchejte suché přísady (mleté ​​ovesné vločky, prosnou mouku, prášek do pečiva). Mokré přísady přidejte k suchým a znovu dobře promíchejte. Chlebové těsto by mělo být lepkavé a bez hrudek. Pokud používáte mixér, míchejte asi minutu při střední rychlosti. Jinak míchejte vařečkou,dokud se ingredience dobře nespojí.
  3. Nakynuté chlebové těsto a misku lehce namažte sprejem nebo olivovým olejem. Zakryjte a nechte 2 hodiny stát při pokojové teplotě a 2 hodiny v ledničce. Pokud máte jen 2 hodiny, nechejte kynout pouze při pokojové teplotě a přeskočte ledničku (i když je lepší nechat chléb déle kynout). Prstem vytvořte do těsta malý otvor a přidejte slunečnicová semínka a ovesné vločky, dle vašeho přání. Těsto přeneste na pracovní plochu, kterou jsme posypali moukou a  těsto vypracujeme, dokud nebude elastické. Tvarujeme bochníky.
  4. Model na pečení chleba dobře namažte, potom do něj přeneste těsto a pomocí otočené lžíce ho nahoře pěkně vyrovnejte a uhlaďte. Zakryjte igelitovou fólií a nechte ho odpočívat ještě 45-60 minut.
  5. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na nejnižší rošt v troubě položte kovovou nebo litinovou misku (NE skleněnou nebo keramickou) a připravte si 2 dcl horké vody. Když je trouba předehřátá, nakrájejte chléb dvakrát nebo třikrát nožem a proveďte řez hluboký asi 1/2 palce. Vložte model s těstem do trouby a poté opatrně nalijte horkou vodu do mělké misky na spodním roštu, aby byla domácí chlebová kůrka ještě chutnější a křupavá.
  6. Pečte chléb po dobu 30 až 40 minut, nebo dokud nevykyne a nebude mít zlatou barvu.
    Vyjměte chléb z trouby a nechte ho 5 minut odpočívat. Opatrně jej vyjměte z modelu a přeneste na chladný povrch, aby vychladl. Před krájením je třeba chléb nechat úplně vychladnout. Pečený domácí chléb se několik dní uchovává v plastovém sáčku při pokojové teplotě. Pro delší skladování lze chléb umístit také do mrazničky.
Delivery
Už jenom 1200Kč do DOPRAVY ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nejsou žádné produkty.

Speciální nabídka pouze tady!

Přidejte k objednávce a ušetřete!

-72%
FatBurn Tea*

Přispívá k metabolismu tuků, odstraňuje přebytečnou tělesnou hmotnost a přirozeně potlačuje pocit hladu

669  187 
-40%
IMUNUP*

Obsahuje 7 aminokyselin 11 vitamínů a 8 minerálů pro imunitní systém

464  278 
-40%
Vitamín D3 v prášku*

Nejvíce biologicky dostupný forma vitamínu d3 prášek

220  132