Kokosové polibky – recept
Proč jim říkáme kokosové polibky? Původně se nazývali makaróny, později se dalo této verzi název kokosové polibky kvůli přidání kokosu. Recept můžete připravit zodpovězením nejčastěji kladených otázek o tomto lahodném veganském kokosovém dezertu.
Jak chutnají?
Kokosové polibky mají sladkou kokosovou chuť díky kokosové mouce vyrobené z čerstvého přírodnímu kokosu a díky kokosovému cukru. Dodatečnou božskou chuť dodává čokoládová poleva uprostřed kokosových polibků z kakaového prášku a kakaového másla. Může to znít ještě ví božsky?
Je to zdravý dezert?
Kokos je plný živin, vlákniny a minerálů, které jsou důležité pro naše tělo. Kokosové polibky se také doporučují všem, kteří mají problémy s cukrem a inzulínem, protože kokos v nich urychluje dobré fungování slinivky břišní a sekreci inzulínu, snižuje také vysokou hladinu cukru v krvi. Kokos a kokosová voda jsou účinné při detoxikaci našeho těla, když dojde k nerovnováze elektrolytů.
Jak dlouho kokosové polibky vydrží?
Jakmile je kokosový dezert hotový, je vhodný ke konzumaci po dobu dalších 5 dnů, je pouze důležité uchovat jej v chladničce a podávat ho těsně před konzumací.
S čím je můžeme podávat?
Tento dezert se nejčastěji podává ke kávě nebo čaji. Je také vhodný na pikniky nebo výlety, protože se nezkazí a snadno se podává. Pokud jedete na výlet a máte na mysli něco sladkého, kokosové polibky jsou dokonalým dezertem.