Příprava na pečení Nutella dortu
Než začnete s přípravou těsta, je důležité vyjmout vejce z ledničky, protože ingredience musí mít při míchání pokojovou teplotu. Totéž také s Nutellou, pokud ji máte v lednici.
Pokračujeme dortovou formou, kterou musíme připravit tak, aby se dort nepřilepil na pekáč a aby nakonec byl ze všech stran ve stejné výšce. Proto dno formy na pečení dobře natřete kakaovým máslem a lehce jej posypte moukou. Dokončete přípravy zahřátím trouby. Zahřejte jí na 150 stupňů.
Naše kuchařská výzva může začít!
Nejprve si připravte dvě mísy a 6 vajec, která se rozdělí na bílky a žloutky. Z bílků udělejte tvrdý sníh a pomalu přidávejte poloviční množství koksového cukru. Do žloutků také přidáme polovinu koksového cukru a mícháním získáme žluto-bílou směs. Míchejte, dokud směs nebude nadýchaná, poté můžete přidat Nutellu, kterou rozmixujete mixérem.
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Do mísy se žloutkem nejprve přidejte 1/3 sněhu a poté směs prášku do pečiva a mouky. Přidejte zbytek sněhu a vše lehce promíchejte (aby se sníh nepadl) ručně.
Těsto je tak připravené a lze ho nalít do pekáče. Trouba se během této doby zahřála, takže můžete do trouby vložit pekáč. Pečte při teplotě 150 stupňů prvních 30 minut, poté zvyšte teplotu na 165 stupňů a pečte dalších 30 minut. Chcete-li, aby těsto bylo upečené až do konce, zvyšte teplotu na 180 stupňů. Po hodině a půl pečení zkontrolujte párátkem, zda je upečené (pokud se směs po vytažení lepí na párátko, znamená to, že ještě není upečené). Pokud těsto ještě není hotové, nechte ho ještě několik minut v troubě. Když formu vyjmeme z trouby, necháme ji úplně vychladnout a poté ji vodorovně nakrájíme na tři vrstvy.