SUROVINY
Základ:
- 1,5 šálku para ořechů
- 1,5 šálku slunečnicových semínek
- 1 šálek datlí (namočte je přes noc do vody a poté sceďte, vodu si nechejte na náplň 2)
- 1-2 šálky kokosového oleje
- 1-2 šálky kakaového prášku
- 1 čajová lžička himálajské soli
Náplň 1: Goji, Maca a Vanilka
- 1 šálek kokosového mléka
- 1,5 šálku namočených kešu ořechu
- 1,5 šálku namočených kokosových lupínků
- 1,5 šálku kokosové mouky
- 1,5 šálku agávového sirupu nebo kokosový palmový cukr
- 3 lžíce maca v prášku
- 1,5 šálek namočených plodů goji
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička vanilkového prášku
- 0,5 lžičky himálajské soli
Náplň 2: Acai a Borůvky
- 1 šálek vody, který zůstal z datlí
- 1 šálek namočených kešu ořechů
- 3 lžíce kokosového cukru
- 1,5 šálku namočených kokosových lupínků
- 1 šálek borůvek (pokud používáte zmrazené rozmrazte je)
- 3 lžíce acai v prášku
- 1 ½ šálku kokosové mouky
- ½ lžičky himálajské soli
PŘÍPRAVA
V mixéru jemně rozmixujeme slunečnicová semínka a poté para ořechy. Datle, kokosový olej a himalájskou sůl spolu smíchejte. Poté promíchejte všechny ingredience ve velké míse a přidejte kakao (čím více ho přidáte, tím více čokoládově bude chutnat). Vložte těsto do dortové formy a na chvíli vložte do mrazničky, aby ztuhlo.
Náplň 1: Smíchejte všechny přísady. Pokud je směs příliš tekutá, přidejte kokosovou mouku.
Náplň 2: Smíchejte všechny přísady. Pokud je směs příliš tekutá, přidejte kokosovou mouku.
Vyjměte základ z mrazničky. A natírejte ho nejprve náplní 1 a potom náplní 2. Na vrch můžete naskládat borůvky.
Pokud se vám dort podaří uchovat v lednici přes noc, chutě budou ještě lepší.