Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Banánové muffiny

Banánové muffiny s čokoládovými kapkami jsou dokonalým dezertem na snídani nebo svačinu, vlastně kdykoli! Díky jednoduchému receptu a správnému poměru banánů k čokoládě jsou banánové muffiny hotové za méně než 5 minut a upečené za 20 minut. Během popisu přípravy receptu najdete také nápovědu k veganské verzi banánových muffinů.

👩‍🍳Manja M.

Proč vás tento recept na banánové muffiny určitě přesvědčí?

Muffiny jsou tak chutné, že je budete chtít dělat pořád! Níže uvádíme několik důvodů, proč na vás udělají dojem:

  • Muffiny se připravují velmi snadno, takže si je mohou připravit i ti nejmladší.
  • Recept neobsahuje složité přísady a vše, co potřebujete k přípravě muffinů, už pravděpodobně ve vaší kuchyni máte.
  • Při přípravě těsta nestrávíte více než 10 minut.
  • Muffiny lze uložit, zmrazit a pochutnat si na nich o pár dnů později.
  • Jsou načechrané a šťavnaté se sladkou banánovou příchutí a přidáním čokoládových kapiček.

Jak udržujeme muffiny šťavnaté?
Aby byly naše muffiny po upečení šťavnaté a čerstvé, musí na mřížce úplně vychladnout. Poté je uložte do vzduchotěsné nádoby, kterou vyložte papírovými ručníky. Před nasazením víka jemně položte na muffiny další kousek papírového ručníku, aby nasákl přebytečnou vlhkost.

 

Nejsou vaše banány dostatečně zralé k pečení?
Při pečení s banány je nejlepší použít ty, které jsou zralé (nebo dokonce přezrálé), abychom získaly nejlepší chuť. Pokud máme den nebo dva před přípravou dezertu, vložte banány, jablko, avokádo, broskev nebo rajče do hnědého papírového sáčku a nechejte je na pultu. Plyn ethylenu urychlí proces zrání. Aby banány dozrály ještě rychleji, vložte je ve slupce na pekáč a do trouby na 150 ° C po dobu 15-20 minut.

Můžeme použít zmražené banány?                                      Pokud máme přezrálé banány a nejsme připraveni je hned použít, můžeme je oloupat a zmrazit na později. Před přidáním zmražených banánů do receptu je zcela rozmrazte při pokojové teplotě nebo dokonce přes noc v ledničce. Zmražené banány obvykle uvolňují více tekutiny, proto je lehce osušte papírovými ručníky, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.

Jak skladovat banánové muffiny?                                  Nejlepším způsobem, jak skladovat banánové muffiny s čokoládou, je uchovávat je ve vaku na zip nebo ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě. Zdrží asi 5 dní. Pokud je chceme zmrazit, zabalíme je buď do jednotlivé vrstvy kuchyňské fólie pod vrstvu hliníkové fólie, nebo je vložíme do sáčku na zip s vyznačeným datem a vložíme do mrazničky. Zmrazené muffiny se velmi rychle rozmrazí, takže si je můžete dopřát, když budete chtít.

SUROVINY NA BANÁNOVÉ MUFFINY

PŘÍPRAVA BANÁNOVÝCH MUFFINŮ

  1. Ve velké míse smíchejte suché ingredience dohromady:
    Mouka – raději použijte víceúčelovou, ale celozrnná pšeničná mouka také může být v tomto receptu, můžete ji také nahradit oblíbenou bezlepkovou.
    Kokosový cukr – cukr dodává hmotě šťavnatost, sladkost a muffiny jsou jemné. Nebojte se, pokud jej nemáte, nahraďte jej bílým nebo hnědým cukrem.
    Prášek do pečiva nebo jedlá soda – díky nim muffiny pěkně naskočí.
    Himalájská sůl– jen malá špetka soli dělá muffiny extrémně aromatickými.
  2. Banány nakrájejte na menší kolečka a vidličkou je roztlačte do větší mísy. Stejně jako při výrobě banánového chleba jsou banány důležité, i pro použití pro tyto jednoduché muffiny. Je lepší, když jsou sladké a extra zralé. Pokud mají hodně hnědých teček nebo jsou černé, nebojte se. Díky tomu budou muffiny ještě chutnější.
  3. Přidejte zbývající mokré přísady do banánů:
    Rozpuštěné  kakaové máslo – máslo dodává muffinům sladkou a máslovou chuť. Místo másla můžeme použít olej. Olejové muffiny nebudou tak bohaté, ale struktura bude stále lehká a načechraná.
    Vejce – dodává příjemnou strukturu a něhu. Pro banánové muffiny bez vajec použijte lněné vejce (10 g mletých lněných semínek + 50 ml vody).
    Vanilka – z nějakého důvodu se přidává téměř do každého dezertu. Dodává bohatství a sladkost, kterou cukr ve skutečnosti neposkytuje.
  4. Nakonec smíchejte mokré a suché přísady a přidejte čokoládové kapky.
    Do formu na muffiny vyložíme papírovými kelímky a naplníme připravenou směsí. Vložte plech do již předehřáté trouby na 180 ° C asi na 18 – 20 minut. To, zda jsou muffiny upečené, zkontrolujeme tak, že do nich píchneme párátko a pokud na něm nezůstanou žádné stopy, muffiny máme hotové.
Delivery
Už jenom 1200Kč do DOPRAVY ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nejsou žádné produkty.

Speciální nabídka pouze tady!

Přidejte k objednávce a ušetřete!

-72%
FatBurn Tea*

Přispívá k metabolismu tuků, odstraňuje přebytečnou tělesnou hmotnost a přirozeně potlačuje pocit hladu

669  187 
-40%
IMUNUP*

Obsahuje 7 aminokyselin 11 vitamínů a 8 minerálů pro imunitní systém

464  278 
-40%
Vitamín D3 v prášku*

Nejvíce biologicky dostupný forma vitamínu d3 prášek

220  132