ČOKOLÁDOVÁ VEGANSKÁ BABKA S KVÁSKEM
Pokud jste nikdy předtím o pečení s kváskem neslyšeli, určitě jste zaznamenali v době karantény, že se pečení s kváskem stalo malým trendem. Kvasinky nejsou nic jiného než domácí divoké droždí, které zcela nahradí pekařské droždí. Z jednoduché směsi mouky a vody se vytvoří přírodní kypřící prostředek, který začne kvasit. Skutečnost, že je droždí tak oblíbené a stále více žádané při pečení, však jistě potvrzuje jejich specialita delšího kvašení, díky nimž jsou produkty výživnější, lehčí a lépe stravitelné. Kvasinky určitě vyžadují vaši pozornost a čas a na oplátku si můžete připravit zdravější pekárenské výrobky.
V následujícím receptu se setkáme s veganskou babkou, u které jsme použili sladký kvásek. Pro ty, kteří nemají droždí, můžou místo toho použít obyčejné pekařské droždí. Babka na první pohled působí jako velký závin, ve kterém jsou ukryty lahodné ingredience. Babka je vhodná na různé druhy náplní, sladkých i slaných. Zajímavým postupem při přípravě babky je řezání a pletení během postupu. Konečný produkt je nakrájen a podáván. Těsto je tak nadýchané, že se jen rozpustí v ústech.