Více než 4,7 milionu zákazníků z celého světa ⭐⭐⭐⭐⭐
Doručení do 2-3 pracovních dnů
Doprava zdarma nad 1200 Kč
100% záruka spokojenosti
60 denní právo na vrácení
Home Ikone NOVO_phone
Doručení do 2-3 pracovních dnů
Doprava zdarma nad 1200 Kč
100% záruka spokojenosti
60 denní právo na vrácení

Jogurtová buchta s ovocem – recept


Jogurtová buchta je jednou z nejjednodušších a nejzdrav?jších dezert?. Je vhodná pro milovníky sladkého i pro ty, kte?í mají rádi zdrav?jší a ne kalorické dezerty. Jedine?nou chu? rozhodn? dodává ovoce, které si m?žete vybrat podle svého výb?ru.



P?ipravili jsme pro vás jednoduchý recept na jogurtovou buchtu s ovocem a na konci na vás ?eká zimní verze této lahodné buchty.

Co pot?ebujete?

Ingredience už ur?it? máte doma!


Na jogurtovou buchtu budete pot?ebovat:

Nejprve p?ipravte troubu a zah?ejte ji na 180 ° C. Poté dno peká?e nat?ete kokosovým olejem a posypte ho trochou mouky nebo strouhanky. Za?ínáme p?ípravou t?sta, na kterou budeme pot?ebovat velkou mísu. Smícháme jogurt, vejce a kokosový cukr. Vše spolu promícháme a pak p?idáme kokosový olej, mouku a prášek do pe?iva. Když je celá hmota dob?e promíchaná, nalijte ji do peká?e a pe?te po dobu 30 minut.

Chcete po 30 minutách zkontrolovat, zda je t?sto upe?ené, ale nevíte jak? Pod?líme se s vámi o skv?lou radu! Vezm?te si párátko a píchn?te ho doprost?ed buchty. Pokud vytáhnete ?isté párátko, buchta je hotová, jinak jí nechejte ješt? minutu péct.

Kdy a jaké ovoce p?idáme do jogurtového t?sta?

P?idejte do buchty jakékoli ovoce (meru?ky, hrušky, jahody, ..). Pokud máte ?erstvé ovoce, jednoduše ho položte na t?sto a pe?te spole?n?. Sušené ovoce (


mango


,


brusinky


, ..) je nejlepší nakrájet na malé kousky a vmíchat do t?sta. Pokud však máte zmrazené ovoce, doporu?ujeme vám ho nejprve rozmrazit nebo posypat hrubou moukou. To je velmi d?ležité, protože jinak m?že být buchta lepkavá.

Naše oblíbená kombinace je jogurtová buchta s

agávovým sirupem

a malinami. Je to velmi osv?žující a š?avnatý duet. Výhodou této buchty je také to, že si jí m?žete p?ipravit kdykoli b?hem roku. Jak jsme slíbili, máme pro vás velmi speciální recept, který je vhodný zejména pro chladn?jší dny.

Jogurtová buchta s jablky a sko?icí

S blížícími se zimními m?síci si m?žeme také zvolit p?ísady na jogurtovou buchtu.

Do hmoty p?idáme sko?ici a jable?ný krém, což vykouzlí perfektní kombinaci na podzim nebo zimu. Naho?e to všechno obohatíme jogurtovým krémem.

Co pot?ebujete na jogurtovou buchtu s jable?ným krémem a sko?icí?


Na jogurtový krém:


Na jable?ný krém:

Postup p?ípravy

Za?neme s jable?ným krémem. Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky a vložte je do kastrolku. P?idejte kokosový olej, kokosový cukr a sko?ici a vše spole?n? va?te, dokud jablka úpln? nezm?knou. Nechte to všechno odpo?ívat a úpln? vychladnout. Do buchty m?žete dávat zm?klé kousky jablek nebo je rozmixovat mixérem do hladka, abyste získali jable?ný krém.

Pak m?žeme pokra?ovat s jogurtovým krémem. Nejprve vezm?te želatinové pláty a namo?te je do studené vody, dokud se nenasáknou. Mezitím nalijte do hrnce trochu mléka (asi 3 lžíce), zah?ejte je a p?idejte vyma?kanou želatinu. Vše spole?n? pova?te, dokud se obsah nerozpustí. Vyšlehejte šleha?ku ze sladké smetany. V jiné míse smíchejte jogurt s kokosovým cukrem a vanilkou. P?idejte do obsahu horkou želatinu (nejlépe elektrickým mixérem). P?idáme také vychlazený jable?ný krém. V posledním kroku jemn? p?imíchejte šleha?ku a za?n?te s p?ípravou t?sta (postup p?ípravy naleznete na za?átku).

Upe?enou buchtu zalijeme jogurtovým krémem nebo ji lži?kou p?idáme k bucht?. P?ed podáváním dezertu polijeme jable?ným krémem, posypte sko?icí a dle libosti ozdobte – na vrch m?žete p?idat kousky jablek nebo smetanu. A Voala! P?ed vámi je jednoduchý a extrémn? lehký dezert.


Doufáme, že se vám bude recept bude líbit. Pamatujte, že je to naprosto snadný dezert;) Takže m?žete bez vý?itek sv?domí sníst klidn? dva kousky. Užijte si božskou chu?!