Jogurtová buchta s ovocem recept
Jogurtová buchta je jednou z nejjednoduích a nejzdrav?jích dezert?. Je vhodná pro milovníky sladkého i pro ty, kte?í mají rádi zdrav?jí a ne kalorické dezerty. Jedine?nou chu? rozhodn? dodává ovoce, které si m?ete vybrat podle svého výb?ru.
P?ipravili jsme pro vás jednoduchý recept na jogurtovou buchtu s ovocem a na konci na vás ?eká zimní verze této lahodné buchty.
Co pot?ebujete?
Ingredience u ur?it? máte doma!
Na jogurtovou buchtu budete pot?ebovat:
- 360 g ?eckého jogurtu
-
5 lic
kokosov
é
ho oleje
-
1 jogurtový kelímek
kokosového cukru
(podle chuti- m?e být mén?) nebo 2 líce
agávového sirupu
- 4 vejce
-
1 li?ka
sko?ice
- 3 jogurtové kelímky hrubé mouky
- p?l li?ky práku do pe?iva
Nejprve p?ipravte troubu a zah?ejte ji na 180 ° C. Poté dno peká?e nat?ete kokosovým olejem a posypte ho trochou mouky nebo strouhanky. Za?ínáme p?ípravou t?sta, na kterou budeme pot?ebovat velkou mísu. Smícháme jogurt, vejce a kokosový cukr. Ve spolu promícháme a pak p?idáme kokosový olej, mouku a práek do pe?iva. Kdy je celá hmota dob?e promíchaná, nalijte ji do peká?e a pe?te po dobu 30 minut.
Chcete po 30 minutách zkontrolovat, zda je t?sto upe?ené, ale nevíte jak? Pod?líme se s vámi o skv?lou radu! Vezm?te si párátko a píchn?te ho doprost?ed buchty. Pokud vytáhnete ?isté párátko, buchta je hotová, jinak jí nechejte jet? minutu péct.
Kdy a jaké ovoce p?idáme do jogurtového t?sta?
P?idejte do buchty jakékoli ovoce (meru?ky, hruky, jahody, ..). Pokud máte ?erstvé ovoce, jednodue ho polote na t?sto a pe?te spole?n?. Suené ovoce (
mango
,
brusinky
, ..) je nejlepí nakrájet na malé kousky a vmíchat do t?sta. Pokud vak máte zmrazené ovoce, doporu?ujeme vám ho nejprve rozmrazit nebo posypat hrubou moukou. To je velmi d?leité, protoe jinak m?e být buchta lepkavá.
Nae oblíbená kombinace je jogurtová buchta s
agávovým sirupem
a malinami. Je to velmi osv?ující a ?avnatý duet. Výhodou této buchty je také to, e si jí m?ete p?ipravit kdykoli b?hem roku. Jak jsme slíbili, máme pro vás velmi speciální recept, který je vhodný zejména pro chladn?jí dny.
Jogurtová buchta s jablky a sko?icí
S blíícími se zimními m?síci si m?eme také zvolit p?ísady na jogurtovou buchtu.
Do hmoty p?idáme sko?ici a jable?ný krém, co vykouzlí perfektní kombinaci na podzim nebo zimu. Naho?e to vechno obohatíme jogurtovým krémem.
Co pot?ebujete na jogurtovou buchtu s jable?ným krémem a sko?icí?
Na jogurtový krém:
- 4 ks ?eckého jogurtu
- 250 ml sladké smetany
-
2 líce mletého
kokosového cukru
nebo
erythritolu
- 8 list? elatiny
- Vanilkový cukr (voliteln?)
Na jable?ný krém:
- 3 malá jablka
-
2 líce
kokosového cukru
-
1 líce
kokosového oleje
-
li?ka
sko?ice
Postup p?ípravy
Za?neme s jable?ným krémem. Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky a vlote je do kastrolku. P?idejte kokosový olej, kokosový cukr a sko?ici a ve spole?n? va?te, dokud jablka úpln? nezm?knou. Nechte to vechno odpo?ívat a úpln? vychladnout. Do buchty m?ete dávat zm?klé kousky jablek nebo je rozmixovat mixérem do hladka, abyste získali jable?ný krém.
Pak m?eme pokra?ovat s jogurtovým krémem. Nejprve vezm?te elatinové pláty a namo?te je do studené vody, dokud se nenasáknou. Mezitím nalijte do hrnce trochu mléka (asi 3 líce), zah?ejte je a p?idejte vyma?kanou elatinu. Ve spole?n? pova?te, dokud se obsah nerozpustí. Vylehejte leha?ku ze sladké smetany. V jiné míse smíchejte jogurt s kokosovým cukrem a vanilkou. P?idejte do obsahu horkou elatinu (nejlépe elektrickým mixérem). P?idáme také vychlazený jable?ný krém. V posledním kroku jemn? p?imíchejte leha?ku a za?n?te s p?ípravou t?sta (postup p?ípravy naleznete na za?átku).
Upe?enou buchtu zalijeme jogurtovým krémem nebo ji li?kou p?idáme k bucht?. P?ed podáváním dezertu polijeme jable?ným krémem, posypte sko?icí a dle libosti ozdobte na vrch m?ete p?idat kousky jablek nebo smetanu. A Voala! P?ed vámi je jednoduchý a extrémn? lehký dezert.
Doufáme, e se vám bude recept bude líbit. Pamatujte, e je to naprosto snadný dezert;) Take m?ete bez vý?itek sv?domí sníst klidn? dva kousky. Uijte si boskou chu?!