Kousku čokolády nemusíte vždy říkat ne!
Správným řešením pro snížení krevního tlaku nebo zlepšení nálady může být kousek tmavé čokolády nebo šálek neslazeného horkého kakaa.
Použití kakaa v prášku při vaření má mnoho pozitivních účinků na naše tělo, jak zvenčí, tak zevnitř. A proč se vlastně doporučuje přidávat do jídla kakao?
Kakao obsahuje zdraví prospěšné látky zvané flavonoidy a snižuje krevní tlak
Kakao obsahuje zdraví prospěšné látky zvané flavonoidy, které patří mezi tak zvané polyfenolické sloučeniny, které se vyskytují jako přirozená barviva v rostlinách. Je známo, že tyto fytochemikálie přirozeně zvyšují metabolismus a pomáhají bojovat proti mnoha nemocem, včetně srdeční a cukrovky. Další důležitou zajímavostí je, že mléčná čokoláda neobsahuje všechny výhody flavonoidů, proto se doporučuje jíst tmavou čokoládu s minimálně 70% kakaa. Vysokou dávkou kakaa může také snížit vysoký krevní tlak.
Pro hebkou pokožku a lepší náladu
Kakao obsahuje antioxidanty, které pečují o naši pokožku, která je na dotek hebká, vláčná a bez vrásek. To platí zejména v kombinaci s jinými homeopatickými léky, jako je třeba (med, jogurt …)..
Kakao obsahuje také aminokyselinu tryptofan, která povzbuzují produkci serotoninu, který v mozku stimuluje pocit dobré nálady, klidu, pohody a zabraňuje depresím. Takže až budete příště potřebovat zlepšit náladu nebo se vyhnout depresím, dejte si šálek raw kakaa!
Produkty v košíku
Speciální nabídka pouze tady!
Přidejte k objednávce a ušetřete!
FatBurn Tea*
Přispívá k metabolismu tuků, odstraňuje přebytečnou tělesnou hmotnost a přirozeně potlačuje pocit hladu
IMUNUP*
Obsahuje 7 aminokyselin 11 vitamínů a 8 minerálů pro imunitní systém
Vitamín D3 v prášku*
Nejvíce biologicky dostupný forma vitamínu d3 prášek