Měkké sušenky z arašídového másla
Skvělá kombinace arašídového másla, kokosového cukru a másla. Pochoutka k šálku kávy nebo čaje.
Suroviny:
- 1 a 0,5 hrnku (190 g), mouky
- 0,5 lžička prášku do pečiva
- 0,25 lžička himálajské soli
- 0,5 hrnku (115 g) kokosového oleje, měkkého při pokojové teplotě
- 200 g kokosového cukru
- 0,75 hrnku (190 g) arašídového másla
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Návod k připravě:
Předehřejte troubu na 180 °
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
V jiné míse smíchejte máslo a kokosový cukr a míchejte 1-2 minuty. Přidejte arašídové máslo a pokračujte v míchání až do úplného promíchání. Přidejte vejce a vanilkový extrakt. Poté pomalu přidávejte suché přísady, dokud nevznikne hustá hmota.
Vložte 3 lžíce kokosového cukru do malé misky. Z těsta vytvarujte kuličky, které namočte do kokosového cukru, položte je na plech vyložený papírem na pečení a nechejte mezi nimi trochu prostoru. Nakonec je vidličkou zatlačte.
Pečeme při 180 ° po dobu 10-12 minut nebo dokud nebudou hotové. Vyjměte z trouby a nechejte na plechu 5-10 minut vychladnout.