Co je chlorella?
Chlorella je tmavě zelená mikroskopická řasa. Její název pochází z řeckého slova „Chloros“, což znamená zelená a latinského zdrobnělého „ella“, což znamená malá. Přes svou malou velikost obsahuje chlorella řadu výživných látek, například:
- BÍLKOVINY – řasy chlorelly se skládají z přibližně 45% bílkovin
- VITAMINY – chlorella kromě vitamínů A, B9, C, E, K obsahuje také vitamin B12, který je velmi důležitý při tvorbě červených krvinek a tvorbě nervů
- MINERÁLY – kromě vápníku, hořčíku, fosforu a draslíku je chlorella mimořádně bohatým zdrojem železa, které také pomáhá při tvorbě červených krvinek.
- ANTIOXIDANTY – zabraňují poškození a předčasnému stárnutí našich buněk
- Nukleové kyseliny DNA a RNA – zabraňují procesu stárnutí
- CHLOROFYL – Chlorella obsahuje 10 krát více chlorofylu než řasy spirulina