NÍZKOKALORICKÝ CHLÉB – bez výčitek
CHLÉB BEZ MOUKY A KVASNIC, ALE S BOHATOU CHUTÍ
Chléb je základem mého jídelníčku! Zbožňuji ho a neuběhne den, abych chléb nejedla. Před lety jsem začala péct chléb, protože domácí chléb je podle mého názoru lepší než ten, který jsem koupila, je chutnější, vydrží déle čerstvý a ještě levnější!
Nejprve jsem postupovala podle zavedeného receptu – bílá mouka, droždí, voda, cukr a sůl. Jak jsem v průběhu let přibývala na váze a věděla jsem, že chléb rozhodně nemohu vyloučit ze svého jídelníčku, začala jsem experimentovat. Začala jsem používat rýži, pohanku a celozrnnou mouku, stejně jako čerstvé ingredience jako je cibule, česnek a bylinky. Zdokonalila jsem různé recepty.
Jelikož se v poslední době starám více o svoji linii, vymyslela jsem dosud nejzdravější recept. Recept jsem vytvořila z produktů Nature’s Finest, které se v mé kuchyni začaly objevovat asi před rokem.
Recept je vzpomínkou na má studentská rána, když jsem ještě žila se svými spolubydlícími v Lublani. Protože jeden z nich si vaření opravdu užíval, každé ráno jsme měli na stole bohatou snídani. Většinou to byly kaše na tisíc a jeden způsob – levná a velmi zdravá snídaně, ale trochu časově náročná na přípravu.
Chléb, který dnes upečeme, se rychle připravuje a vydrží čerstvý několik dní, je velmi zdravý, výživný, cenově srovnatelný s tím z obchodu (nakonec jsem přidala celý ceník, protože věřím, že i cena hraje důležitou roli). Určitě si ho budete vychutnávat, bez výčitek svědomí, protože se po něm netloustne.
Tak jdeme na to….