Postup:
Pokud je losos zmrazený, před pečením jej rozmrazte a poté dobře osušte kuchyňskou utěrkou, aby byl co nejsušší.
Na jeden talíř dáme kokosové mléko a do druhého směs mouky, vloček, bylin a koření.
Nejprve ponořte rybu do mléka a pak do suchých surovin.
Rozpálíme pánev, přidáme kokosový olej a lososa osmažíme z obou stran. Pokud chcete, aby si udržela co nejvíce užitečných látek, postačí několik minut na každé straně (záleží to také na tloušťce filé), ale pokud chcete, aby byla kůra křupavější, trochu prodlužte dobu pečení.
Podávejte s plátkem citronu a přílohou podle vašeho výběru.
Pokud si chcete uchovat co nejvíce zdravého tuku obsaženého v lososech, smažte je pomalu a v žádném případě příliš dlouho. V tomto případě samozřejmě nebude kokos tak křupavý, jako by tomu bylo v případě vyšších teplot nebo delšího pečení.
Recept připravila Katja Roposa -> více o receptu si můžete přečíst na odkazu: www.cookeatandsmile.com