Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Potraviny, které snižují cholesterol

Vysoký cholesterol je hlavním faktorem při rozvoji kardiovaskulárních onemocnění, která vyžadují třikrát tolik životů jako rakovina prsu a dvakrát tolik než rakovina plic. Odhaduje se, že 70 procent Čechů ve věku od 25 do 64 let má alespoň mírně zvýšenou hladinu cholesterolu. Tuková látka má pro naše zdraví jen malý význam, protože hraje klíčovou roli při produkci určitých hormonů, vitamínů, žlučových kyselin a dalších látek, ale ve větší míře poškozuje tělo a způsobuje kardiovaskulární onemocnění, které jsou hlavní příčinou úmrtí na světě .

 

U cholesterolu je třeba rozlišovat mezi dvěma typy cholesterolu: špatným LDL cholesterolem a dobrým HDL cholesterolem. LDL je pro náš organismus škodlivý cholesterol, který se může začít hromadit na stěnách cév a vést k jejich kalcifikaci a to představuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, jako je angina pectoris, infarkt nebo mozková mrtvice. Dalším typem cholesterolu je HDL cholesterol, což je dobrý cholesterol, protože jeho úkolem je odstraňovat špatný cholesterol z tepen.

Cvičení a správná výživa jsou klíčem ke snížení hladiny cholesterolu

Kromě neaktivního života hraje klíčovou roli při zvýšené hladině špatného cholesterolu strava. Odborníci z The New England Journal of Medicine tvrdí, že správná výživa může snížit hladinu cholesterolu o 20 procent za pouhé tři měsíce.

Cholesterol lze snížit pomocí určitých druhů potravin. Jedná se o potraviny bohaté na steroly a stenoly. Jíst potraviny, které obsahují steroly a stenoly, je nejjednodušší způsob, jak snížit špatný LDL cholesterol a snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Steroly a stenoly se přirozeně vyskytují v malém množství v mnoha zrnech, zelenině, ovoci, luštěninách, ořeších a semenech. Protože mají silné účinky na snížení hladiny cholesterolu, začali je výrobci přidávat do potravin.

Stenoly a steroly lze získat v margarínu, pomerančovém džusu, ovesných vločkách. Molekulárně jsou steroly a stenoly velmi podobné cholesterolu. Když cestují trávicí soustavou, zabraňují vstřebávání špatného cholesterolu do krve. Cholesterol se tedy nelepí na stěny cév, ale je vylučován jako odpadní materiál.

Podobně jako steroly, fungují také vlákniny, zabraňují vstupu špatného LDL cholesterolu do krve. Potraviny, jako jsou fazole a luštěniny, obsahují těžko stravitelné vlákniny, která váží cholesterol a poté se vylučují jako odpad. Jíst více vlákniny pomáhá snižovat špatný LDL cholesterol, i když v malém, ale významném množství. Jíst potraviny bohaté na vlákninu funguje tak, že tělo absorbuje méně nasycených tuků, což pomáhá regulovat tělesnou hmotnost a chrání krevní cévy.

Ořechy jsou další důležitou skupinou živin, které pomáhají snižovat špatný cholesterol. Většina ořechů, včetně vlašských ořechů, mandlí, arašídů, je vhodná ke snížení hladiny cholesterolu. Předpokládá se, že ořechy snižují hladinu cholesterolu, protože obsahují rostlinné steroly a nenasycené tuky, které chrání cévy před poškozením. Mají také vysoký obsah vlákniny a vitaminu E.

Další potravinou, která pomáhá snižovat špatný cholesterol, je sója. Sójové mléko, ořechy, tofu, sójové jogurty mohou pomoci játrům snáze vylučovat špatný LDL cholesterol z krve. Takže mléko a maso nahraďte sójou alespoň několikrát týdně.

Spirulina je pomocník proti vysokému cholesterolu

Spirulina je rostlina, která má sílu regulovat glukózu, krevní tlak a cholesterol. Zmírňuje zánětlivé bolesti, má antioxidační vlastnosti a chrání před chorobami srdce, jater a ledvin. Kromě toho podporuje imunitní systém, snižuje vedlejší účinky alergií, zlepšuje trávení a urychluje funkci mozku.

 

Zelenomodré řasy jsou plné bílkovin a vitamínů. Spirulina je vláknitá sinice a superpotravina běžně označovaná jako modrozelená řasa. To je způsobeno jeho charakteristickou barvou. Spirulina se pěstuje ve fyziologickém roztoku s vysokým pH nebo ve sladké vodě. Obsahuje mnoho vitamínů (A, B1, B2, B3, B6, B9, C až po vitamín E) vyznačuje se vysokým podílem bílkovin, které v průměru představují 60 procent z celkového obsahu. Pomocí rentgenové fluorescenční analýzy dokázali, že spirulina obsahuje mnoho mikroživin, které tělo potřebuje.

Spirulina dodává tělu ještě více bílkovin než ořechy

Unikátní řasa, která nám pomáhá detoxikovat naše tělo, je spirulina. Nepostradatelnou součástí našich super doplňků je to, že je to jediná řasa, která úspěšně detoxikuje a zároveň posiluje naše tělo. Spirulina je první řasa na Zemi, která ve svém záznamu DNA zaznamenala úspěšný vývoj Země a lidstva. Je to jedna z prvních forem života na Zemi, protože mezi prvními přispívala k tvorbě a produkci kyslíku, což umožnilo vývoj vyšších forem na Zemi.

 

Modrozelené řasy jsou obrovským zdrojem chlorofylu, přírodních solí, enzymů a antioxidantů. Obsahuje také železo, vápník a další minerály. Jeho užitečnost potvrzuje i Světová zdravotnická organizace (WHO). Je zajímavé, že spirulina má mnohem vyšší obsah železa než špenát a obsahuje mnohem více beta karotenu (vitamínu A) než mrkev.

Spirulina pomáhá posilovat zdraví a snižovat hladinu cholesterolu

Výzkumy ukazují, že užívání spiruliny má za následek snížení hladiny cholesterolu v krvi a snížení krevního tlaku, čímž klesá pravděpodobnost vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Zabraňuje poškození srdce a srdečních chlopní, stimuluje a posiluje imunitní systém, protože podporuje tvorbu protilátek a vytváří zdravou reakci na alergie. Pomáhá s učením, koncentrací a pamětí.

Pro koho je užívání spiruliny vhodné?

Pro děti, které nemají rády zeleninu nebo jí nemohou jíst v dostatečném množství, protože mají nevyvážený příjem potravy, pro teenagery v období růstu a vývoje, kdy potřebují více superpotravin, pro těhotné ženy, pro sportovce a rekreační sportovce, kteří potřebují další živiny k udržení a dodání energie. Pro pacienty nebo lidi, kteří potřebují kvalitnější živiny pro urychlení hojení, pro vegetariány a vegany, kteří potřebují další živiny.

Spirulina se nedoporučuje pouze těm, u kterých je diagnostikována hyperparatyreóza (onemocnění způsobené zvýšenou nekontrolovanou produkcí a sekrecí parathormonu (PTH) z příštítných tělísek) a jedinci alergičtí na řasy a mořské plody a pacienti s velmi vysokou horečkou nebo úpalem.

Spirulina posiluje a detoxikuje

Spirulinu lze užívat, pokud chceme detoxikovat nebo posílit tělo. Je to jediná řasa, která také posiluje tělo a nejen detoxikuje! Můžete jí použít několika různými způsoby: prášek spiruliny přidejte do smoothie nebo jogurtu, citronové limonády, posypte s ní ovoce.

Spirulina v prášku obsahuje až 60 procent bílkovin, z nichž všech 23 jsou esenciální aminokyseliny. Výzkum ukázal, že užívání spiruliny může mít u diabetiků pozitivní vliv na hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Spirulina prášek Bio 250g

Doplněk stravy

Zelené bohatství přírody

  • 100% z ekologického zemědělství
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj železa
  • Zdroj vlákniny
  • Udržuje vitalitu
  • Zabraňuje únavě
  • Pomáhá regulovat tělesnou hmotnost
250g | na 60 dní
382 
Delivery
Už jenom 1200Kč do DOPRAVY ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nejsou žádné produkty.

Speciální nabídka pouze tady!

Přidejte k objednávce a ušetřete!

-72%
FatBurn Tea*

Přispívá k metabolismu tuků, odstraňuje přebytečnou tělesnou hmotnost a přirozeně potlačuje pocit hladu

669  187 
-40%
IMUNUP*

Obsahuje 7 aminokyselin 11 vitamínů a 8 minerálů pro imunitní systém

464  278 
-40%
Vitamín D3 v prášku*

Nejvíce biologicky dostupný forma vitamínu d3 prášek

220  132