SUROVINY
Těsto:
- 360ml mandlového mléko
- 1 jablko (jablka rozmixujte v mixéru na jablečnou omáčkou)
- 30g kávy
- 520g špaldové mouky
- 160mL kokosového oleje (roztavený)
- 250g kakaa v prášku
- 320g organický nerafinovaný třtinový cukr
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce jedlé sody
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička himálajské soli
- 1 lžíce čokoládové arašídové máslo
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Čokoládová náplň:
- 200g veganská tmavá čokoláda
- 360g práškový cukr
- 60ml mandlové mléko
- 260g veganské máslo (rozpuštěné)
- 160g kakaa v prášku
PŘÍPRAVA
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si kulatou formu na dort, potřete ji veganským máslem a posypte kakaovým práškem.
- Smíchejte tekuté přísady a nechte je několik minut působit. Přidejte kávu, vanilkový extrakt, jablečnou omáčku, kakaový prášek, mouku, sodu, prášek do pečiva, čokoládové arašídové máslo, nerafinovaný třtinový cukr a sůl. Smíchejte vše dohromady, dokud nezmizí velké hrudky a než získáme hladkou hmotu. Ochutnejte a zkontrolujte, zda to vyhovuje vašim přáním.
- Těsto rozdělte na dvě části a každý kousek pečte asi 30-35 minut.
- Zatímco čekáme až těsto vychladne, připravte čokoládovou náplň dobře promíchejte všechny ingredience. Na jednu polovinu těsta natřete náplň, pak přidejte druhé těsto a potřete zbytkem náplně, posypte kakaovým práškem a případně kokosovými lupínky.