Skvělá polévka s medvědím česnekem
Suroviny:
- medvědí česnek – 1 svazek
- šalotka – nasekaná
- kořen petržele – předpečený v troubě
- citronová šťáva – 1 polévková lžíce
- kešu krém – 0,5 – 1 šálek
- voda nebo zeleninový základ – 0,5litru
- muškátový oříšek – špetka
- himálajská sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
Návod k přípravě:
Nejprve šalotku rychle osmažte v hrnci, přidejte nakrájenou kořen petržele a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Trochu povaříme, potom přidáme listy medvědího česneku a kešu krém. Vše okořeníme a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut, aby se vše změklo a dobře promíchalo. Když je polévka dostatečně uvařená, rozmixujte jí. Pokud chcete, vrchní část ozdobte praženými semínky.
Dobrou chuť!