Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-3 pracovních dnů

Promo icon

60 denní právo na vrácení

Snižte hladinu cholesterolu pomocí beta-glukanu

Přemýšleli jste někdy, proč nejčastěji doporučují jíst ovesné kaše ke snížení hladiny cholesterolu a prevenci kardiovaskulárních onemocnění? To je do značné míry způsobeno zdravou rozpustnou vlákninou a mnoha výhodami beta-glukanů. Poskytnou rychlejší trávení, zvýší odolnost, delší pocit sytosti, čistší zažívací trakt, úbytek hmotnosti, lepší vzhled a pohodu.

 

Co jsou beta-glukany?

Většina lidí o nich nikdy neslyšela, ale ve vědeckých časopisech se již hovoří o téměř 13 000 odborně recenzovaných článcích o beta-glukanech.

Beta-glukany z kvasinek Saccharomyces cerevisiae jsou přírodní polysacharidy, které jsou klasifikovány jako imunomodulátory,  což znamená, že „modulují“ (mění) náš imunitní systém, aby byl co nejefektivnější. Tyto molekuly podobné vláknům působí aktivací všech buněk imunitního systému v těle. Když je tělo konfrontováno s cizími patogeny, které považuje za nesobecké (např. viry, bakterie, houby, rakovina, paraziti atd.), Beta-glukany staví imunitní buňky do „vysoké pohotovosti“, aby se vypořádaly s útočníky.

Beta-glukany  ovesné jsou jednou z forem rozpustné vlákniny, která je silně spojena se zlepšením hladiny cholesterolu a s tím spojeným posiluje zdraví srdce. Stejně jako mnoho vláken jsou k dispozici také ve formě doplňku stravy.

Zdroj beta-glukanů v přírodě
Nacházejí se v celých zrnech rostlinách, jako je oves, otruby, pšenice a ječmen. Působí jako vysoce konzervované strukturní složky buněčných stěn mořských řas, kvasinek a hub, jako jsou maitake a reishi.

Proč potřebujeme vlákninu?

Vláknina se získává z rostlinných potravin, které konzumujeme. Možná jste slyšeli, že vláknina je pro nás dobrá, ale věděli jste, že nejsou všechny stejné? Existují dvě hlavní kategorie vlákniny: rozpustná a nerozpustná. V každé kategorii jsou různé typy. Rozpustná vláknina, jako jsou beta-glukany, je částečně rozpustná ve vodě. Nerozpustná vláknina se vůbec nerozpouští. Většina potravin obsahuje oba druhy vlákniny, ale jejich množství se může lišit.
Vláknina podporuje dobré zdraví, protože pomáhá tělu snižovat hladinu cholesterolu a kontrolovat hladinu cukru v krvi. Pomáhají také při zácpě a vyprazdňování, udržují zdravé bakterie ve střevech a pomáhají regulovat tělesnou hmotnost.

Izdelek ne obstaja!

Jaké jsou výhody beta-glukanů?

Strava bohatá na vlákninu je spojena s několika pozitivními účinky na zdraví. Výsledky mnoha studií u lidí a zvířat ukázaly, že vláknina zlepšuje celkové zdraví a snižuje riziko různých chronických chorob souvisejících se životním stylem, včetně kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky 2. typu.

  • Regulují hladinu cukru v krvi

Mohou zlepšit kontrolu hladiny cukru v krvi pro ty, kteří již mají cukrovku. Spotřeba beta-glukanů z ovsa a ječmene může mít pozitivní vliv na snížení glukózy a na uvolňování inzulínu.

  • Regulují hladinu cholesterolu

Je mnoho důkazů, že beta-glukany mohou zlepšit zdraví srdce. Četné studie naznačují, že beta-glukany mohou snižovat hladinu cholesterolu a triglyceridů. Je zjištěno, že konzumace ovsa s nejméně 3 g beta-glukanu denně snížila hladinu špatného cholesterolu (LDL) o 5 až 7 procent.
Existuje několik způsobů, jak beta-glukany snižují sérový cholesterol.

  • Způsobují odstranění cholesterolu z krevního řečiště

Beta-glukany  z ovsa zabraňují vstřebávání cholesterolu z potravy, což má za následek jeho nedostatek v játrech. Naše tělo ho začne pro normální fungování odebírat z krevního oběhu. To je pro nás skvělá zpráva, protože začíná snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

  • Způsobují odstranění cholesterolu z krevního oběhu

Jídlo, které jíme denně, poskytuje přibližně 20% cholesterolu, který přijímáme do těla. Potravin bohatých na cholesterol je plno, zejména ty s vysokým obsahem nasycených tuků.

  • Látky podobné cholesterolu zabraňují jejich zpětnému vstřebávání v žaludku

Při rozkladu cholesterolu produkuje játra žluč. Ve střevech se současně uvolňuje cholesterol a žluč, což pomáhá při zažívacích procesech. Beta-glukany z ovsa se vážou na cholesterol a žluč a zabraňují jejich absorpci zpět do těla v tlustém střevě.

Jak fungují?

Protože jsou to rozpustná vláknina, beta-glukany zpomalují průchod potravy ve střevě. To znamená, že tělo potřebuje na trávení jídla více času. Pomalejší trávení znamená, že tělo neabsorbuje cukr tak rychle, což pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi. Beta-glukany jsou nestravitelné, takže procházejí celým zažívacím traktem a mají tak pozitivní vliv na zdravé trávení.

Proč je důležitá dobrá funkce střev?

Odpadový materiál, který zůstává v našich střevech po dlouhou dobu, nám způsobuje docela dost problémů. Řada střevních onemocnění vzniká z toxinů ve střevech a hniloby. Jak čistíme střeva? Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je vláknina. Náš beta glukan je jejich skvělým zdrojem a velmi vám pomůže s nadýmáním a zrychlí trávení. Výsledkem je, že vaše střevo bude také lépe fungovat, což bude mít silný dopad na vaši pohodu a zdraví.

Delivery
Už jenom 1200Kč do DOPRAVY ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nejsou žádné produkty.

Speciální nabídka pouze tady!

Přidejte k objednávce a ušetřete!

-72%
FatBurn Tea*

Přispívá k metabolismu tuků, odstraňuje přebytečnou tělesnou hmotnost a přirozeně potlačuje pocit hladu

669  187 
-40%
IMUNUP*

Obsahuje 7 aminokyselin 11 vitamínů a 8 minerálů pro imunitní systém

464  278 
-40%
Vitamín D3 v prášku*

Nejvíce biologicky dostupný forma vitamínu d3 prášek

220  132