Začněte den zdravou snídaní!
Výběr správného jídla k snídani ovlivňuje náš pocit hladu po celý den. Vědci tvrdí, že konzumace potravin s nízkým glykemickým indexem na snídani může zabránit zvýšení cukru v krvi po snídani a po dalším jídle.
Snídaně je velmi důležité jídlo – může vám vylepšit nebo pokazit den. Dodává nám energii, pro snadnější začátek nového dne. Kvůli nedostatku času a vůle však mnoho lidí nesnídá vůbec. Pokud opravdu nemáme čas, zkusme si připravit alespoň zdravé občerstvení a jít do nového dne plni energie.
Důležité! Nevypouštějte snídani!
Přeskočením snídaně prolomíte celý rytmus vašeho stravování. Bude pro vás těžší se soustředit a váš mozek bude pracovat pomaleji. Vaše tělo se také bude snažit chránit. Vynechanou snídani pociťuje tělo jako nedostatek, takže se drží kalorií, protože neví, kdy bude vaše další jídlo, a vy to pocítíte jako nedostatek energie.
Pokud vynecháte snídani, může se stát, že si později vezmete nezdravé jídlo. Mnoho lidí, kteří se vzdají snídaně, cítí větší chuť na cukr a sacharidy.
Cereálie jsou rychlá a zdravá volba!
Cereálie jsou nejoblíbenější volbou právě proto, že se snadno a rychle připravují. Ale buďte opatrní, který z nich si vyberete! Je důležité vybrat si ekologicky pěstované, nezpracované, zdravé a bez přidaného cukru. Pouze celá zrna obsahují obilnou slupku, ve které jsou skryté vitamíny a minerály, navíc celá zrna zajišťují lepší trávení a zabraňují kolísání hladiny cukru v krvi.
Cereálie, které chrání srdce
Zahrnutí celých zrn do vaší každodenní stravy nejen obohatí vaši stravu. Protože zrna jsou plná vitamínů, minerálů, vlákniny a sacharidů, proto lidé, kteří je konzumují, mají více energie a jsou více aktivní.
Oves
Je bohatým zdrojem vlákniny a obsahuje také směs obou základních typů vlákniny (55 procent rozpustné a 45 procent nerozpustné). Mezi rozpustnou vlákninu patří beta-glukan, polysacharid (řetězec molekul glukózy), kterému připisuji největší zdravotní chválu.
Beta-glukany pomáhají regulovat hladinu cholesterolu a významně snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění a možné mrtvice
Obsahují také avenantramid (protein z ovsa), polyfenolický antioxidant, který dává ovsu jedinečné blahodárné účinky proti zánětu i zdraví srdce.
Pohanka
Neobsahuje lepek a je bohatým zdrojem bílkovin, které jsou kvalitnější než pšeničné a dokonce i masové bílkoviny a z hlediska aminokyselinového složení jsou překonány pouze bílkovinami z kuřecích vajec. Je také bohatá na vápník, železo, vitamíny, jód a zinek.
Pohanka má léčivý účinek proti vysokému krevnímu tlaku, cukrovce a revmatismu.
Produkty v košíku
Speciální nabídka pouze tady!
Přidejte k objednávce a ušetřete!
FatBurn Tea*
Přispívá k metabolismu tuků, odstraňuje přebytečnou tělesnou hmotnost a přirozeně potlačuje pocit hladu
IMUNUP*
Obsahuje 7 aminokyselin 11 vitamínů a 8 minerálů pro imunitní systém
Vitamín D3 v prášku*
Nejvíce biologicky dostupný forma vitamínu d3 prášek