Ingredience na švestkový koláč
- 50 g ovesných vloček nebo bio műsli pro čištění těla
- 20 g kokosových lupínků
- 25 g sezamu
- 20 g dýňových semínek
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
- 1 lžíčka kokosového cukru
Na ovocnou náplň:
- 250 g švestek, bez pecek
- 1 lžička vody
- 12 lžiček mleté skořice
- strouhaná kůra z bio citronu
- 1 lžíce javorového sirupu
Příprava
Předehřejte troubu na 175 stupňů.
V mísy smíchejte všechny suché přísady na koláč a poté vmíchejte rozpuštěný kokosový olej a sladidlo. Dobře promíchejte.
Do menšího kastrolu vložte na čtvrtky nakrájené švestky bez pecek . Přidejte kapku vody, skořici, citronovou kůru a sladidlo. Vaříme na mírném ohni několik minut, aby švestky změkly a byly šťavnatější. Míchejte při vaření.
Plech potřete olejem, přidejte těsně pod polovinu těsto, poté polovinu ovocné náplně, trochu těsta a druhou polovinu švestek. Dokončete zbytkem těsta, vložte do trouby a pečte asi 15 minut, nebo dokud nejsou vločky slabě zabarvené nebo jak byste chtěli.
Recept připravila Katja Roposa – více o receptu si můžete přečíst na odkazu: www.cookeatandsmile.com